DoxBio

DoxBio

Torsdag d. 25. april kl. 19.30 - WESTERN ARABS


Pris: 75,- inkl. Kaffe og kage, der serveres efter filmen.


Se filmens trailer her.


Den dansk-palæstinensiske instruktør Omar Shargawi rystede dansk film, da han debuterede med GÅ MED FRED, JAMIL. En rå og realistisk gangsterfilm fra Nørrebros underverden, som ingen havde set på lærredet før. Men også en film, der ikke kunne have været lavet uden Shargawis personlige erfaring og baggrund.


I WESTERN ARABS vender han igen kameraet mod sig selv. Opvokset mellem to kulturer i et hjem fyldt med kærlighed, men hvor vold og aggression ofte har været et middel til at løse problemer, kaster han sig over en skånselsløs undersøgelse af sit intense forhold til sin far og et opgør med de traumer og den splittelse, faren har givet videre. For arabisk til at være dansk, og for dansk til at være araber. Shargawis egen tvivl er også hans styrke i en modig og cinematisk film. WESTERN ARABS er en personlig fortælling, men det er én man kan spejle sig i uanset hvem man er og hvor man føler, man er fra.


Tanker bag dokumentarfilmen Western Arabs.

Flygtninge, indvandrere og muslimer er nogle af de mest omdiskuterede emner i nyere tid i det vestlige Europa. Emnet deler ofte befolkninger i to. Holdninger og fordomme slås om pladsen i vores samtaler, i medierne og på de sociale medier. Og ofte efterlyser vi historier, der giver os indblik. Der gør os klogere og som frem for alt repræsenterer nogle af de mennesker, som vi har så mange holdninger til.

 

Western Arabs er en af de historier. En hjertevarm, barsk og hudløs ærlig historie om en familie, hvor faderen kom til Danmark fra Palæstina i 1966. En historie om tre generationer. Om vrede og kærlighed. Om oplevelser, der går i arv. Om splittelse imellem to kulturer. Om brødre, fædre og om de ting, vi ønsker at ændre i opdragelsen af vores egne børn.

 

Samtidig er det en historie, som mange med flygtninge baggrund vil nikke genkendende til. Og det er også meningen, fortæller instruktøren Omar Shargawi.

 

Jeg mener, at dette er en relevant historie, der ikke kun omhandler mig og min families personlige problemer. Jeg tror, den vil eksemplificere mange af de familier i den vestlige verden, der også har flygtningebaggrund. Familier, som har lidt under krig og kaos, og som har undsluppet det ved at flygte fra deres hjemlande.  Det er den fortælling jeg gerne vil fortælle, mere end fortællingen om min familie.

 

Filmen handler desuden om at drage tilbage. Instruktøren rejser nemlig til Palæstina. Landet hans far er flygtet fra for at finde svar. Det gør han for at finde ro i sit indre. Men er det det han finder?

 

Wester Arabs er frem for alt en universel historie. Om kærlighed til sine forældre. Om spørgsmål som fortiden bringer med sig. Om familier og om tab.


Instruktør: Omar Shargawi
Producent: Snowglobe
Land: Danmark
Længde: 1 time og 17 min.
Sprog: Dansk/arabisk med danske tekster

 

Formålet med DOXBIO er at bringe dokumentarfilmen ud i de danske biografer, ikke bare i de større byer, men i hele landet. Derfor vil du også kunne finde en biograf, der viser DOXBIO-film i alle landsdele i Danmark.


Det kræver ikke medlemskab at se DOXBIO-film, billetterne købes på vanlig vis i de enkelte biografer. Men medlemskab er muligt og kan købes her. Medlemmer får 20 % rabat på biografbilletten.


Filmene vises i et netværk af 40-50 biografer, der er fast tilknyttet DOXBIO. Nogle biografer viser kun filmen én gang som en event, i andre biografer fortsætter filmen i biografernes program. Under fanebladet “Biografer” kan du se, hvornår din lokale biograf viser næste DOXBIO-film

Kontakt os

Adresse: Bredgade 36, 7280 Sdr. Felding

Email: mail@dagmar-bio.dk

Billettelefon: 21179610