Bag om Dagmar Bio

Bag om Dagmar Bio


Dagmar Bio i dag:

Dagmar Bio i Sdr. Felding er et kulturhus og samlingssted i en autentisk biograf fra 1954.


Her kan du se spille- og dokumentarfilm og opleve koncerter, kunstudstillinger og arrangementer af byens foreninger. Huset kan lejes til f.eks. barnedåb, rund fødselsdag og konferencer.


Biografklubben viser film i Dagmar Bio en gang om ugen bortset fra i sommermånederne. Biografen er desuden mødested for ældre.


Træd ind i en tidslomme, hvor alt er nænsomt renoveret og fremstår som efter den seneste udvidelse i 1967. Det oprindelige lærred, de røde stole, de gamle kulbue-lys-filmfremvisere, det hele er der endnu – stadig med plads til 129 gæster.


Besøg den fine, gamle biograf og få en rundvisning med efterfølgende kaffe. Kom som privat eller som gruppe. Biografen kan også lejes af både private og firmaer.


Dagmar Bio dengang:

Dagmar Bio var oprindeligt en kommerciel biograf. Sdr. Feldings lokale entreprenør, murer Ejvind Kristiansen, var filmglad, og han syntes, at byen manglede en biograf. Derfor byggede han en biografsal i forbindelse med familiens hus i Bredgade, som ligger centralt i byen og med grund ned til Skjern Å. Den første film blev vist i 1954.


Ejvind var lidt af en opfinder og tingene blev udført ned til mindste detalje.

Det vidner salen i Dagmar Bio om, hvor der er indlagt lys i nummerskiltene i gulvet ud for alle sæderækker og lamperne er af det fineste messing. I husets beboelsesdel finder man også eksempler på Ejvinds opfindsomheder i form af blandt andet en selvudviklet tyverisikring af fordøren og af et vindue.